genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 4 maart 2014

Voedselzandloperpizza, een heerlijke bodem op basis van quinoa

Mijn dochter, die trouwens gisteren 17 werd, vond een super recept op de blog  Blissful Basil. Dit recept is vegan, glutenvrij en ook voedselzandloper en het was de moeite.
Dus voor een keer geen eigen creatie maar ik vond het zo de moeite dat het zeker op de blog moet komen.
Dit is het originele recept http://blissfulbasil.com/2014/02/14/vegan-gluten-free-superfood-pizza-with-quinoa-crust/ .
Op een mooie zondagavond hebben we er ons aan gewaagd en met succes.
Voor de bodem (vorm van 24 cm) gebruikten we
  • 250 gr quinoa
  • 500 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gistvlokken (ik verving die door een eetlepel gemalen kaas en daardoor niet vegan natuurlijk)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout
Laat de quinoa weken in het water gedurende een 6 à 8 uur. Erna laten uitlekken en samen met al de overige ingrediënten mixen tot je een homogene massa bekomt. Deze mengeling in een bakvorm met bakpapier doen, en bakken gedurende een 15 tot 20 minuten op 180°C.
Erna eventjes laten afkoelen.
Maak ondertussen de pesto van Ashley.


  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • handjevol basilicumblaadjes
  • handjevol rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • zeezout en peper
  • 150 ml olijfolie
Alles mengen tot je een mooie pesto bekomt.

Smeer de afgekoelde pizzabodem rijkelijk in met de pesto en versier met
  • kerstomaatjes, gehalveerd (of trostomaatjes), ik gebruikte gewoon tomaten in stukjes gesneden
  • rucola
  • pompoenpitten of pijnboompitten
  • verse basilicum
Smakelijk eten. Bedankt Ashley voor dit superrecept en hopelijk genieten jullie ervan.
Zin in andere hartige taarten? Of vegan recepten?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen