genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 10 juni 2014

Bananenbrood, slankmaker met veel smaak, voedselzandloper, suikervrij en glutenvrij

Zelfs een fanatieke gezondheidsfreak kan eventjes van het pad geraken...dag 7 en dag 8 hadden teveel taart, dus waren geen suikervrije dagen...
Dag 9 moest ik bekomen van onweer, nog meer onweer en een slapeloze nacht dus...niet goed wat ik in mijn mondje stak...

Maar met deze taart geraak je (en ik ook) opnieuw suikervrij op de rails.

- Ben je de ochtend al begonnen met een glas warm water? Of verkies je warm water met appelazijn?
- Heb je verschillende soorten thee bij jou? Een beetje trek in net iets anders? Eet dan van dit suikervrij, glutenvrij en vetloos bananenbrood, doen!

Voor 2 broden gebruikte ik
  • 6 eieren
  • 6 bananen (ze mogen goed rijp zijn)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • koffielepel appelazijn
  • 300 gr amandelpoeder
  • 100 gr pure chocolade (ik nam er van 80 %)

Mix de bananen, doe er de los geklopte eieren bij, samen met al de overige ingrediënten.

Vul de bakvormen en bak ze gedurende 45 minuten op 175°C.

Heerlijk suikervrij, glutenvrij en voedselzandloper.

Probeer ook andere voedselzandlopertussendoortjes eens !

2 opmerkingen:

  1. Dit is door de chocola dus niet suikervrij, agavesiroop is ook gewoon suiker hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe groot is een bakblik?

    BeantwoordenVerwijderen