genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 23 november 2013

Voedselzandloperbrood, glutenvrij bakken met sojameel en amandelmeel

Ja het is gelukt en mijn creatie ligt te lachen en wacht om straks naar Daniëlle te gaan...
Over glutenvrij wordt er alsmaar meer gesproken en geschreven. De broodbuik heb ik nog niet gelezen maar wel al gehoord dat glutenvrij daar goed uitkomt. Veel mensen hebben coeliakie en een glutenvrij dieet is dan aangewezen. De voedselzandloper raadt granen af, of ze nu gluten bevatten of niet, maar daar hebben we dan dit voedselzandloperbrood voor gecreëerd hé!
En...het was leuk om te maken, dus doen!
voor een vorm van 24 cm gebruikte ik
  • 100 gr amandelmeel
  • 400 gr sojameel
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel appelazijn
  • 2 zakjes bakpoeder
  • snuifje zout
  • water (ongeveer 230 ml maar al knedend zie je het best hoeveel je nodig hebt)
Alles mengen, half uurtje laten rijzen en dan bakken op 180°C gedurende 45 minuten, joepie!!


1 opmerking: