genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 10 november 2013

Voedselzandlopergenot uit de oven, een tussendoortje voor vandaag?

Mag ik nu al een supergezond taartje op de blog gooien?
Het is gewoon niet te doen dat eenvoud zo lekker kan zijn.
Ik maakte dit amandel-appeltaartje reeds een tijdje geleden maar kon het niet laten, ik gooi het er nog eens op.
Ben zo ziek als een hond maar een mens mag zijn vitaminen in een mooie vorm ook binnenkrijgen hé en maar het niet te moeilijk zijn...
Je kan het receptje super gemakkelijk onthouden met deze formule
  • 5 appels (in stukjes)
  • 4 eieren
  • 300 gr amandelpoeder
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 koffielepel kaneel
  • 0 vet
  • 0 toegevoegde suiker
  • megavéél liefde :-)
Meng alles dooreen en doe in een ovenschotel van 24 cm. Ik bakte het op 180°C gedurende 50 minuten van deze keer, het waren méga grote appels, vandaar :-)

Smakelijk en geniet ervan. Nog zin in lekkernijen voor tussendoor?

6 opmerkingen:

  1. Jou variant zal ik ook eens maken!
    Beterschap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm ziet er heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt een heerlijk taartje! Vanmorgen voor ontbijt gemaakt, mmmmmmm....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedoel je amandelmeel of amandelpoeder?
    Heb het net geprobeerd met amandelmeel (had ik hier thuis staan) maar taartje is toch niet zo goed gelukt :(-

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi hoi, het doet er eigenlijk niet zoveel toe. Je mag ook gerust gewoon amandelen malen of blenderen, ik gebruikte amandelmeel. Was de consistentie niet ok? Of de smaak?

    BeantwoordenVerwijderen