genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 22 november 2013

Voedselzandloperkoekjes, genieten van havermout en zo veel meer

Ik had het beloofd...diegene die de 500ste like deed op mijn Facebookpagina van Proeven op Zondag, die mocht een presentje van mij verwachten.
De koekjes zijn voor Lieven, dikke proficiat en hopelijk vallen ze in de smaak.
Ze zijn supergezond, geen toegevoegde suikers en een waar plezier. Eet ze bij je ontbijt, als voedselzandlopertussendoortje of gewoon omdat ze zo megalekker zijn :-) als dessertje!

Ik gebruikte het volgende om deze pot te vullen.
  • 200 gr havermout (heb hem gemixt)
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 10 gedroogde abrikozen (fijn gesneden)
  • 1 ei
  • 1 banaan (geprakt of fijn gesneden)
  • Alles mengen en maak er bolletjes van. Leg bakpapier op een bakplaat, leg de bolletjes erop, druk ze plat en bakken in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 minuten (beetje afhankelijk van de dikte natuurlijk)

Het ideale eetbare cadeautje dus?
Kijk eens welke we nog in petto hebben!


2 opmerkingen: