genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 4 december 2013

Hartig voedselzandlopergebak, laat de koude maar komen

Maar de trein wacht niet, dus het receptje zal voor straks zijn. En na lang wachten krijgen jullie het, ziezo.




Om deze vorm te vullen gebruikte ik
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 500 gr tomaten in blokjes
  • 2 groene paprika's in blokjes
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 125 gr ricotta 
  • 2 eieren
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • veel verse kruiden (zoals basilicum, tijm en bieslook)
  • 1 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 vellen filodeeg
  • 100 gr mascarpone
Snij alle groenten in blokjes en laat eventjes stoven in de ajuin met de look. Neem de pan van het vuur en voeg het los geklopt ei, de ricotta en mascarpone erbij en kruiden.
Giet de mengeling een ovenschotel, bedekken met de filodeeg en afwerken met de sesamzaadjes.
Laat een 50 minuten garen en het is een ware delicatesse/ Serveer als hapje, als bijgerecht of als lunch.
Smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen