genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 28 december 2013

Voedselzandloperdessertje voor tussen kerst en nieuw?

Ik maakte een light hapje voor bij het dessertbuffet en viel het in de smaak?
Het is vegetarisch, veganistisch, geen toegevoegde suikers en vooral VOEDSELZANDLOPER!
Smullen dus.









Voor 20 balletjes gebruikte ik
  • 4 jonge wortels
  • 100 gr cashewnoten
  • 50 walnoten
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 6 dadels
  • zeste van één appelsien
  • sesamzaadjes om af te werken
Meng alle ingrediënten, uitgezonderd de zeste en de sesamzaadjes, en mixen tot je een fijne, homogene consistentie hebt.
Voeg de zeste van de appelsien toe en rol er bolletjes van.
Zet ze een paar uur koel weg en rol de balletjes in sesamzaad net voor het serveren.
Wedden dat je gasten er de smaken niet in kunnen terugvinden?
Andere gezonde desserts aan het zoeken?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen