genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 1 januari 2014

Nieuwjaarswensen voor 2014, gezond en voedselzandlopergewijs genieten

Mijn beste wensen voor 2014 en dat we nog veel mogen Proeven op Zondag!
Vandaag post 384 op een dik jaar tijd (14 maand om correct te zijn) en net géén 300.000 pageviews, dus dit is meer dan een taartje waard!
Meer dan twee jaar geleden besliste ik om te gaan voor de voedselzandloper. Ik was al heel mijn leven bezig met gezonde voeding maar had dit heel lastig, en mijn weg was dan ook geplaveid met goeie momenten maar ook met minder goeie. De laatste twintig jaar schommelde mijn gewicht zo 25 kilo op en af. De 48 kilo was veel te weinig en dit moest ik zeker niet meer bereiken, maar de 82 kilo was van het goeie teveel. Een tussenoplossing zou super zijn en dankzij mijn interpretatie van de voedselzandloper ben ik met een BMI van net geen 23 super tevreden!
Amai zoveel openhartigheid en dit voor het begin van het jaar.
Gaan we dit vieren met deze gezonde taart?
Voor een vorm van 24 cm gebruikte ik
 1. 300 gr glutenvrije havermout
 2. 3 bananen
 3. 2 eieren
 4. kaneel, een halve koffielepel
 5. 100 gr rozijnen
 6. 1 zakje bakpoeder
 7. 4 appels

Meng de gemixte havermout met de geprakte bananen, het ei, de bakpoeder. Voeg de gesneden appels en de rozijnen toe en kaneel naar smaak.
In een vorm doen en bakken gedurende een 40 minuten op 180°C.

Overheerlijk!
De eerste stukjes verorberden we samen met mijn broer, schoonzus en man in het rusthuis met pa.
Iedereen was wild enthousiast en de kilootjes komen er niet bij dankzij dit glutenvrije dessert zonder toegevoegde suikers! 
3 opmerkingen:

 1. Heb vanmorgen deze super gezonde taart gemaakt. Rozijntjes vervangen door gedroogde veenbessen omdat ik er hier eentje rondlopen heb die geen droge rozijnen lust. De taart is superlekker! Zeer goed gelukt. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kun je me zeggen hoe groot de taartvorm is? Het is zondag en ik heb zin om deze taart te bakken maar soms mislukken mijn baksels omdat ik de grootte niet weet en en worden ze of te droog of ongaar.
  p.s. ik word als anoniem aangeduid, maar ik heet Annelies en ik woon in Spanje.

  BeantwoordenVerwijderen