genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 6 januari 2014

Voedselzandlopertaart, veganistisch dessert om volop te genieten

We zitten in de eerste week van het nieuwe jaar en ik maakte een engagement met mezelf en nu met jullie.
Op 2 januari besliste ik om een tijdje super streng te zijn voor mezelf maar o zo te genieten.
Dus volop voedselzandlopergewijs genieten, veel water drinken en groene thee, witte thee en gember thee, geen alcohol en dus we vliegen erin.
Ik ga een dagboek bijhouden en ga jullie af en toe mijn overzichtje van een weekje 'supergezond' eten en leven bezorgen. Het eerste overzicht post ik komende donderdag 9 januari, dan ben ik een weekje bezig.
Maar in die eerste week zat er ook een lekker etentje met vrienden en daar hoort een dessert bij.
Ik kan het jullie niet onthouden en het gaat dus nu al op de blog, worteltaart zonder granen, zonder toegevoegde suikers, zonder dierlijke ingrediënten, hoe lekker kan eenvoud zijn.
Voor een taartvorm van 24 cm gebruikte ik
  • 125 gr wortel (geraspt)
  • 100 gr kokosolie
  • 100 gr gehakte noten (ik gebruikte de rest van de doos gemengde noten)
  • 50 gr gedroogde vijgen
  • 50 gr gedroogde dadels
  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr rozijnen
  • 200 gr amandelmeel (of 200 gr amandelen zeer fijn mixen)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • kaneel (naar smaak)
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuifje zout
  • 100 ml water
  • 150 ml appelsap (ongezoet)
  • sap en zeste van één appelsien
  • 80 gr abrikozenstroop (suikervrij)
Hak de vijgen, dadels en abrikozen fijn en meng met alle overige ingrediënten tot je homogene massa bekomt.
Stort in een uitgespoelde siliconevorm en bak de taart gedurende 45 à 50 minuten op 180°C.
Indien de bovenkant te krachtig kleurt, afdekken met bakpapier.
Controleren met een mes of de taart gaar is.

Smakelijk eten en geniet van dit uitzonderlijk gezond, maar vooral lekker dessert!
En probeer ook eens de rode bietentaart, njammie!

1 opmerking:

  1. Vraagje: ik heb de taart vandaag geprobeerd te bakken maar hij blijft smotsig van binnen. Ik had geen bakpoeder dus wijnsteenpoeder gebruikt, zit t m daarin? Vond het 'beslag' ook al vrij nat door het water en de appelsap. Hoe kan ik dit beter maken voortaan? Heb m dik een uur in de oven gehad. Groetjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen