genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 3 december 2013

Voedselzandloperdessertje met pure chocolade en vegan!

Een dessert zonder vet, zonder zuivel, zonder ei?
Kan dit wel? Zeer zeker en goed om de koude de baas te kunnen, december we zijn er :-)
Joepie, al een beetje feest vooraleer het feest is, dat is genieten.
Voor 6 mooie porties gebruikte ik
  • 250 g zwarte chocolade(minstens 70%)
  • 325 gr zijden tofu75 ml sojaroom, light
  • 1 el honing
  • vanille-essence (37 druppeltjes)
Eenvoudiger kan niet hoor en supergezond dus...
Smelt de chocolade met de room erbij en de honing. Mix de zijden tofu met de chocolade-room-honing mengeling en de essence.
Serveer :-) en zin in andere desserts? Veganistische tips? Vegetarische lekkernijen of voedselzandlopertussendoortjes?
Keuze alom hé en vooral gezond hebbedingetjes op de blog :-)



2 opmerkingen:

  1. ik zou persoonlijk de honing nog vervangen door agave om hem helemaal vegan te maken maar ziet er heeeeeeeeeeeeerlijk uit,:D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker receptje, ben hier terechtgekomen omdat ik vegan recepten voor desserts met zijden tofu zocht.
    Alleen: Honing is niet vegan, jammer dat nog zovele mensen, en met name, zij die met eten bezig zijn, dit niet weten... je kan dit vervangen door agavesiroop, dan heb je een echt vegan dessert. En anders je titeltje veranderen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen