genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 27 januari 2016

De 5 regels die je moet volgen om af te vallen, mijn eetdagboek dag 18, 19 en 20.

Ik ga nog eens een review schrijven over een artikel uit Steps
Welke regels stellen zij voor?
1. Sla nooit geen ontbijt over
2. Je moet veranderen om verandering te zien
3. gezond eten kan je ook niet onbeperkt doen
4. sporten is geen excuus met extra te eten
5. na het afvallen moet je de regels blijven hanteren

En er zit ongelooflijk veel waarheid in vind ik persoonlijk.

  • Ik schreef al héél véél over ontbijten. Ik ontbijt graag en uitgebreid, is het nu hartig of zoet, het is altijd gezond! Een één enkele keer ontbijt ik niet als we de avond voordien héél uitgebreid gedineerd hebben.
  • En inderdaad, je moet veranderen om te veranderen. Je kan niet blijven chips eten, frisdrank drinken als je wilt afvallen. Kies voor een gezonde levensstijl, en vooral schrap suiker!
  • En bij deze komen we direct aan puntje 3 toe. Eet ook beperkt van de gezonde voeding. Je kan niet onbeperkt noten eten, fruit en dergelijke. Eet met mate maar met véél smaak.
  • En sporten is super, maar doe dan niet alles teniet in de cafetaria achteraf. De calorieën die je verbrandt, blijven super, dus gebruik ze wel (en eet ze niet op).
  • En als je op je gewicht bent, dan laat je al het ongezonde blijvend van je eetlijst.Je kan je natuurlijk af en toe iets permitteren maar met mate.

Kortom met mate consumeren en héél goed voorbereid zijn.
Jij bent de baas over wat er in je mond verdwijnt.
Zoals Lesly-Ann Poppe ooit zei : "One moment on the lips, is a lifetime on the hips.” 

Eetdag 18 is een gewone maandag en gaan werken.
Na het lekkere diner van gisterenavond sla ik het ontbijt over. Ik kom ruimschoots toe tot de middag met veel water, thee, koffie en een glas psylliumvezels.
's Middags geniet ik van de restjes van de zalm van gisteren. En ik heb stress want we halen onze zoon op in Zaventem na een verblijf van 6 maand in Zweden...
's Avonds een feestmaaltijd met vegetarische kikkererwten ragout, quiche met broccoli en gerookte zalm en zoete patat!

Eetdag 19 begint met een super ontbijt.
Op de middag bloemkool met 50 gr gebakken spek met 25 gr cheddar en 1 eetlepel room. 's morgens in de vroegte al bereid en nu lekker opwarmen. Tussendoor at ik een halve avocado en 's avonds smulden we van ardeens gebraad met wortels. Sorry no pictures...

Eetdag 20 begint met een super ontbijt, again, maar is zo lekker.
's Middags courgetti met pastasaus met gehakt.
's Avonds wok met spinazie, sojascheuten enz en vegetarische reepjes, lekker!!
Maar de foto wil niet uploaden...
En erna mij eventjes laten gaan aan deze lekkernij, niet goed dus, bloos bloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten