genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 1 september 2013

Mossels met zeekraal


Voor de eerste dag van de maand maken we een eenvoudig, superlekker gerechtje met mossels.
Morgen starten weer veel scholieren en de eerste schooldag kan doorwegen. Een beetje extra kracht met een kleine moeite is dus zeer mooi meegenomen. We vliegen erin! 

Laten jullie ook eens weten wat voor sport jullie beoefenen om dit goed gevoed lichaam extra in vorm te houden?

Zeekraal is super gezond en een echte delicatesse.
Wat ik nog wou meegeven ivm de voedselzandloper is, geniet van véél lekkere dingen, maar met mate. Het leven is één groot feest, meevieren elke dag is dus de boodschap!
"Vandaag maakt zeekraal samen met haar broertje lamsoor opgang in supermarkten als een nieuwe delicatesse. Lange tijd werden deze zeegroenten beschouwd als voedsel voor arme mensen, die het naar hartelust konden plukken. Dat is niet langer zo: momenteel zijn het specialiteiten waarvan je maximum vijf kilogram per dag mag oogsten voor eigen gebruik".
We gebruikten zeekraal reeds op de blog, maar vandaag doen we ze bij de mossels. Een prima match, de zee met de zee :-) 
De voedselzandloper verwent ons dus nogmaals, lekkers uit de zee, zo puur mogelijk op je bord.
Voor 4 personen gebruiken we
  • 3 kilo mossels
  • 500 gr zeekraal
  • 1 soeplepel peperbollen
  • tijm (3 takjes)
  • peterselie (1/2 bosje fijngesneden)
  • 2 rode pepertjes (fijngesneden)
  • koriander (1/2 bosje fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 ui (gesneden)
  • 1 glas witte wijn (facultatief)

We wassen de mossels zeer grondig en doen die in de kookpot, samen met alle ingrediënten.
Op een hoog vuur de mossels laten garen en drie maal opschudden. Bij de derde beurt zijn de mossels gaar. De zeekraal is lekker krokant en geeft zoveel smaak aan de mossels, zonder dat ze elk hun eigenheid verliezen.

Smakelijk en geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen