genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 1 september 2013

Veganistische voedselzandloperproof koekjes, gewoon de beste!

Creaties zonder harde vetten, zonder suiker en ook veganistisch? Soms toch een beetje zoekwerk...
Heb me de laatste maanden af en toe gewaagd aan veganistische probeersels...
Was het met succes? Aan jullie om dit te bepalen hé ;-)
We hebben morgen een feestje op het werk, afscheid van een veganistische collega (alsof je zou zeggen, afscheid van een carnivoren collega :-) )

Kortom ik was al een ganse week bezig om brouwsels te maken, maar met gematigd succes. Onze kippen kregen veel te bikken, lekkere dingen maar de binding was niet ok, dus opnieuw proberen dan maar.
En kijk het is gelukt, oef, Proeven op Zondag is blij, vooral voor Mieke en Jan natuurlijk.
We vliegen erin voor een 30-tal koekjes
  • 200 gr havermout
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 200 ml kokosolie
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 2 bananen
  • en véél liefde

Mix de havermout en meng met alle andere ingrediënten. Je bekomt een smeuïge massa, vrij lopend zelfs. Leg op een bakplaat met bakpapier hoopjes deeg en bak gedurende 25 minuten op 200°C.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen