genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 19 september 2013

Voedselzandloperrabarbertaart, overheerlijk genieten zonder schuldgevoel


Voor zoveel jeugd maak ik met veel plezier een dessertje klaar, fruit en weinig toegevoegde suikers, doen dus!

Rabarber in overvloed, merci vriendin en ex-collega Hilde voor zoveel lekkere ingrediënten.






Ik ben twee daagjes weg geweest van de blog, maar dit had een reden. Uitvluchten? Neen hoor!
Heb gewonnen hé bij week 3 http://www.breydel.be/#/nl/interactief/wedstrijden/win-een-kookdemo-voor-2-personen/
Terug met de voetjes op de grond en nu het receptje van deze lekkernij.

We vliegen erin met een dessertje.
Voor een taartvorm van 26 cm gebruikte ik

voor het deeg
  • foei 1 gekochte bladerdeeg... soms heb ook ik géén tijd, help :-) en dit deeg  is dus ook niet voedselzandloper...

Voor de vulling
  • 3 dikke stengels rabarber
  • sap van 1 citroen
  • 20 gr rietsuiker of 2 gr stevia (check de verpakking voor de concentratie) 

Voor de afwerking

  • 100 gr kokospoeder
  • 100 gr rietsuiker of 10 gr stevia (check de verpakking voor de concentratie)
  • 2 eieren
  • 200 ml sojaroom

Leg het deeg in de vorm. Ik maakte het ook al met een voedselzandlopermengsel van noten en kokosolie maar heb er geen foto van dus...werkwijze idem :-)

Leg op het deeg de rabarber in schijfjes gesneden, de suiker of stevia erover en het sap van de citroen, bakken gedurende 20 minuten op 200°C.

Er komt veel vocht los van de rabarber, maar straks verdwijnt het als sneeuw voor de zon. Na deze  20 minuten baktijd giet je er een mengeling van kokos, suiker ei en room erover. Terug in de oven voor 35 minuten op 200°C.

Ziezo, zwaar bewaard geheim komt op de blog...nu kunnen we allemaal smullen!
Wil je een ander dessert?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen