genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 7 september 2013

Voedselzandloperballetjes met champignons, zoete aardappel en kikkererwten

Ja inderdaad het weekend is begonnen en we doen dit voedselzandlopergewijs natuurlijk.

Sorry maar als ik vroeger dacht aan vegetarisch eten, dan dacht ik aan groenten en aan de gefrituurde prefab brouwsels. Toen ik iets vegetarisch vroeg op restaurant bleek het een kaaskroket te zijn...
Dus we proberen beter en dit receptje is zeker en vast de moeite.
De beste veggie ballen ooit :-)
Voor 20 balletjes
  • 250 gr gekookte kikkererwten
  • 150 gr champignons in stukjes
  • 300 gr zoete aardappel geraspt
  • verse kruiden (ik gebruikte bieslook en basilicum)
  • 1 ei
  • peper en kruidenzout
Mix de kikkererwten en meng er de kruiden, het ei en de groenten door. Van het mengsel dat je bekomt, rol je balletjes en zet ze even koel.

Bakken in kokosolie gedurende een kwartiertje en tussenin eens draaien.
Smakelijk en probeer ook eens de andere vegetarische probeersels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen