genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 12 september 2013

Tomatensalsa, lekker voedselzandloperhapje, vegetarisch en veganistisch

De laatste tomaten van eigen kweek gaan nu toch stilletjes aan verorberd worden. En als we zo een zomers gerechtje prepareren, voelen we zeker niet dat de herfst om de hoek loert.
Dit brouwseltje kan je serveren als lunch maar is al even lekker al hapje bij het aperitief of om de kleine honger te bevredigen.

Ik gebruikte het volgende voor 4 hapjes
  • 2 tomaten (gepeld en de pitjes eruit)
  • 1 kleine rode paprika
  • 15 zwarte olijven
  • sap van 1/4de citroen
  • de lekkerste olijfolie nummer 2
  • peper van de molen (met mate)
  • fijngehakte peterselie
  • paar blaadjes peterselie om te dresseren
  • facultatief zeste van citroen
Normaal gezien ga ik de tomaten nooit pellen of de pitjes eruit halen, maar als je dit heel eventjes op voorhand maakt, verliest het zeker zijn structuur. Dus per uitzondering ga ik de tomaten pellen en ontpitten en erna in kleine blokjes snijden. De olijven en de paprika ook fijnsnijden en bij de tomaat doen. Voeg fijngehakte peterselie toe, citroensap en peper en zet een half uurtje koel.
Besprenkel met olijfolie net voor het degusteren en kleur eventueel nog met een beetje zeste van citroen.
Genieten ga je zeker doen, smakelijk!
Maak ook eens een salade van verschillende soorten tomaten, binnenkort ook op de blog :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen