genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 3 oktober 2013

Broodpudding zonder toegevoegde suikers, verantwoord tussendoortje

Was zware dag en fameus moe na het werk. Dan gooien we ons toch gewoon los in de keuken, ontspannen tussen de potten en de pannen, joepie!
Ik weet het, op deze blog vooral voedselzandloper, maar toch ook eens iets met granen...
In mijn gezin wordt er nog af en toe brood gegeten en ik ga toch niets verloren laten gaan hé.
Ik bakte reeds een taart op 70.000 views, nu ééntje op de 181.713.
Ik had zelfgebakken roggebroodjes over en ging aan de slag.
Nodig voor een vorm van 28 cm
  • 600 gr brood
  • 100 gr zwarte chocolade
  • 1 pakje chocoladepuddingpoeder (50 gr)
  • 4 appels
  • 100 gr kokospoeder
  • 1 liter amandelmelk
Zo lekker dat de foto er al een beetje wazig van werd...grapje :-)
Laat het brood weken in de warme amandelmelk en maak tot een homogene massa. Voeg de fijngesneden appel, de geraspte chocolade, de kokos en de poeder toe en roer.

Bak gedurende 50 minuten op 200°C.
Tijd voor een feestje? Of proberen we de andere brouwsels ook nog eens?

Andere broodpudding van op de blog? Veganistische broodpudding met lekker veel zwarte chocolade misschien? Vegan met rozijntjes? Of met fruit en stevia? Hazelnootmelk of amandelmelk gebruiken in de bereidingen?

1 opmerking:

  1. Ben opzoek naar een broodpudding met trage suikers. Ik vindt dit een erg mooi recept, Alleen ik vraag me af of de chocolade pudding poeder vervangen kan worden b.v. pure choco

    BeantwoordenVerwijderen