genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 20 oktober 2013

Voedselzandloperkoekjes, gezond tussendoortje en mijn Foodblogswap oktober 2013

Een mooie zondag voor iedereen!

Straks gaan we helpen opdienen op de mosselsouper van de school. En uit ervaring weten we dat dit méér dan 10.000 stappen zullen zijn. Gewapend met goed schoeisel gaan we met veel graagte een handje uit de mouwen steken.


Wat ik ook graag doe in mijn vrije tijd, is meedoen aan wedstrijden, spelletjes en ook aan de Foodblogswap.
Deze maand mag ik een receptje maken van op de blog van Kleurrijk eten.
Ik neusde eens rond en vond dit receptje wel passend in mijn manier van leven.

Zin in een lekker koekje zonder suiker?

Ik maakte 10 koekjes met de volgende ingrediënten:
  • 50 gr amandelpoeder
  • 25 gr lijnzaad
  • 10 gr gemalen kaas
  • 1 koffielepel kokosolie
  • een scheutje water (hoeveelheid uittesten)
  • snuifje pili pili
  • draai van de molen en kruidenzout
Alles mengen en de hoeveelheid water bepaal je aan de hand van de consistentie.
Je maakt bolletjes en legt ze op een bakplaat met bakpapier. Plat duwen zodat je een koekje bekomt.
Ik bakte ze gedurende 20 minuten op 175°C en ze waren...overheerlijk!
En ze overleefden slechts heel kort, ik maak ze zeker nog veel meer klaar. Bedankt voor het recept!
Zin in andere voedselzandlopertussendoortjes?




1 opmerking:

  1. Wat een ontzettend leuke blog heb je! Hier kom ik nog eens neuzen :D Ik heb al een paar recepten gezien die ik wil proberen. Onze blog heeft wel wat raakvlakken. En wat leuk dat je voor de crackers hebt gekozen. Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen