genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 25 september 2013

Voedselzandloperfrietjes van pastinaak, eindeloos genieten

Frietjes als tussendoortje, frietjes als groentengerecht, frietjes bij de aperitief...


Géén aardappels komen eraan te pas. Groenten hebben zoveel te bieden, frietjes van knolselder, frietjes van butternut en nu van pastinaak.
Op mijn blog probeer ik elke dag te laten zien dat, ook al eten we véél dingen niet, we toch eindeloos kunnen genieten. Het is al jaren geleden dat ik 'gewone' frieten heb gegeten, en toch heb ik er nog geen enkele moment naar gehunkerd. Al de alternatieven die ik heb gemaakt, zijn zo smaakvol.
Genietend gaan we door het leven, de voedselzandloper volgen doen we met veel plezier.
Pastinaak is een witte wortel met een anijs-achtige smaak, ideaal voor stoofpotjes.
We vliegen erin en maken frietjes van pastinaak.
Schil de pastinaken en snij er frietjes van. Laat de frietjes 2 minuutjes koken in water en giet af. Laat ze afkoelen. Verhit lekkere geraffineerde olijfolie in de pan en bak de pastinaakfrietjes lekker krokant. Serveren met een lekkere zoet-zure saus, sausje weldra op de blog.
Smullen!
En kijk nu al uit naar de crème brûlée van pastinaak...

2 opmerkingen: