genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 6 december 2012

Brownie : vandaag lappen we alle regels aan ons laars!

Brownie, vandaag lappen we alle regels aan ons laars!

Ondergetekende, schrijfster van deze blog en kok in hart en nieren, revolteert want ze is jarig vandaag.
En dit heb je er voor nodig :

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 1 deciliter melk
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Hak 100 gram chocolade in stukjes. Laat 100 gram chocolade smelten in een pannetje au bain marie. Klop in een kom de boter met suiker 5 minuten tot een luchtige crème. Klop er de melk, eieren, bloem, cacaopoeder, gesmolten chocolade en snuifje zout door. Spatel de stukjes chocolade door. Vet een cakeblik in en schep het beslag erin. Strijk de bovenkant glad. Bak de koek in het midden van de oven in 30 minuten gaar. De bovenkant moet knapperig zijn, maar de binnenkant lekker zacht. Laat de koek iets afkoelen en snijd hem in vierkantjes. Laat de brownies op een taartrooster afkoelen.
 

En eigenlijk, zo decadent is het nog niet hé, er is geen slagroom op.
En het is gemaakt met zwarte chocolade, dus op één punt zitten toch goed voor de voedselzandloper...
 

Maar we gaan niet elke dag uit de bol, dus hierbij de link voor een ander dessert, wel volgens de voedselzandloper: moelleux 

Geniet ervan!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, wanneer mogen we ervan komen smullen ;) Proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Carine,

    Ben ondertussen een trouwe lezer geworden.
    Gelukkige verjaardag. Hopelijk genoten van jouw dagje.
    Groetjes
    Kathy Geiregat

    BeantwoordenVerwijderen