genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 24 december 2012

Recept mosselsoep, feestelijk

Wat hebben we nodig voor dit recept:
- 1 kg mossels
- selder
- prei (2 preiwitten)
- ajuin
- peterselie
- witte wijn
- sojaroom

Ho ho, we gaan ervoor zo even voor kerst. We vliegen er nog eens in met een lekkere soep, ja eten moeten we blijven doen hé, dus, we maken het dan ook maar lekker.

Kuis en was de mossels, snij de mosselgroenten (ajuin,selder en peterselie).
Stoof de groenten niet aan, je verliest teveel smaak voor je bereiding, dus groenten in de pot, mossels erbij en glas wijn, peper en zout.
Laat opkoken, en 3 x opschudden, en dan zijn de mossels gaar.
Nu gaan we aan de slag voor de soep.
Zeef het kookvocht van de mossels, leg de mossels in de schelp en ook die zonder schelp apart.
Stoof een ajuin en voeg prei toe samen met beetje water, kruidenbouillon en het vocht van de mossels.
Laat gaar stoken, mix en voeg een beetje sojaroom toe.

Doe in het soepje de gare mossels en beetje versieren met peterselie.

Njammie, de max en misschien toch wel een feestgerechtje.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen