genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 19 december 2012

Quorn met verse kokosmelk, vegetarisch

Quorn met verse kokosmelk, vegetarisch!

Een feestelijk gerechtje zonder dierlijke producten, waarschijnlijk een primeur op mijn blog, te proberen dus.
Ja sorry Jan, veganistisch is het niet...
Wat hebben we nodig :

De kokosmelk die we gisteren hebben gemaakt, witte rhum, quorn, rozijntjes en ananas, verschillende soorten groenten, en voor op het eind sojaroom.

We gaan aan de slag.
Doe de quorn in een schotel en overgiet met kokosmelk en een goeie scheut rhum en laat een nachtje rusten.




De dag nadien haal je het brouwsel uit de frigo, haal de quorn uit het vocht en dep droog. Bak aan in olijfolie en snij ondertussen allerlei groenten in grove stukken (pompoen, courgette, wortel) en dan ook ananas en rozijntjes erbij leggen.

Alles goed aanstoven en kruiden met peper en zout.
Giet de marinade over het geheel en laat 15 minuten pruttelen en werk af met een scheutje sojaroom, echt de max!

Dit gerecht smaakt echt super verfijnd. Voor de feestdagen kan je dit gerust gebruiken als hoofdgerecht. Eet je wel vlees, maak dit dan met varkensvlees.

Strooi er nog een beetje peterselie over en zorg maar dat je aperitiefje leeg is tegen de tijd dat dit hemels genot kan verorberd worden, smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen