genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 23 december 2012

Feestelijke tomaat garnaal, voedselzandloper

Iedereen kent het, een tomaat opvullen met garnalen en met mayonaise...

Maar neen, proeven op zondag, maakt er een ander, eenvoudig maar feestelijk gerechtje van.

Heb eigenlijk zeer weinig gebabbeld met mijn lezers de laatste tijd. De kerst nadert en dan is een mens al eens een beetje meer emo zeker?
Wil nog zeggen, merci om zo talrijk mijn blog te volgen, joepie, tof tof tof, en ja het gaat goed met mij, dus we doen voort. Heb zeer veel kijkers per dag (ben maar een eevoudig meisje met eenvoudige receptjes), voor het moment soms meer dan 150, stel je voor...


Eenvoudig maar gezond en we denken aan de voedselzandloper!

We beginnen eraan, wat hebben we nodig?

- tomaat (ik heb nu kleine trostomaatjes gebruikt)
- avocado
- ongepelde garnalen (geen gepelde kopen hé,echt maar een klein werkje om ze te pellen)
- wasabi
- zure room
- basilicum
- olijfolie
- citroen
- peper en zout

Zoals je ziet, niets speciaals, maar toch een beetje anders. Serveer het als hapje, of als voorgerecht. Als hoofgerecht met een gebakken patatje of een knolselderfrietje
http://proevenopzondag.blogspot.be/2012/11/frietjes.html




schep er avocado op

Je pelt de garnalen, je snijdt de tomaatjes grof, de avocado in partjes. Neem wasabi en vermeng met zure room (heb je geen zure room in huis? Klop dan gewoon room op en voeg er citroensap aan toe). Snij blaadjes basilicum fijn en meng met olijfolie. Je kan de avocado besprenkelen met citroensap.
de garnaaltjes in een ring leggen

en zo bouw je in laagjes een torentje



eindig met een paar tomaatjes en dan dresseren

Monteer laagje per laagje en werk af met wasabiroom en basilicumolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen