genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 31 december 2012

Vol-au-vent, een klassieker om het jaar af te sluiten

Het eind van het jaar is nu wel echt in zicht. We gaan klassiek afronden met een eenvoudig gerecht maar zo een succes. Verse kip, verse gehaktballetjes, verse champignons, en dit laten we heerlijk baden in een zacht sausje.
Moest je nog twijfelen om een reeds klaargemaakt gerecht aan te kopen, doe het niet. Koop lekkere, verse ingrediënten en ga aan de slag.
Wat gebruiken we voor deze klassieker?
- 1 kip
- laurier, tijm, peperbollejtes
- 400 gr gemengd gehakt,
- 500 gr champignons
- peterselie
- 500 ml sojaroom
- 1 glas witte wijn
- 2 tuinkruinbouillonblokjes
- sap van 1 citroen
- beetje pili pili (naar smaak)

Doe de kip in een snelkoker met water, laurier, tijm en peperbolletjes en laat onder druk ongeveer 20 minuten garen.

Laat de kip afkoelen. 
Rol ondertussen balletjes van het gehakt en laat ze eventjes afkoken in water en giet water weg.

Snij de champignons in blokjes en laat ze heel even opkoken en giet het water af.
Doe een 1/2 liter sojaroom met de wijn en de bouillonblokjes in een ruime pot, voeg 500 ml bouillon van je net gekookte kip toe. Kruiden met peper en zout en pili-pili. De saus binden met maïzena tot een mooie gebonden saus en eindigen met het citroensap.
Dan doe je de kip, de balletjes en de champignons in de heerlijke saus. Eventjes alles laten warmen, want al de vleesjes zijn al gaar, dus enkel warm maken en versieren met peterselie.
 Dit gerecht is helemaal voedselzandloper, dus we laten het bladerdeegkoekje weg.

Smakelijk en zo snel klaar en zoveel beter dan alles uit pakjes en zakjes.
Mijn receptjes voor 2012 hebben jullie alvast gehad, en nu uitkijken naar 2013!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen