genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 30 december 2012

Visschotel met versgepelde garnalen

Visschotel met versgepelde garnalen

Misschien nog een ideetje voor oudejaar? Je maakt er een klein hapje van, of je kan het serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht. Zeer puur en toch feestelijk en vooral...lekker.
Hieronder beschrijf ik de bereiding voor een voorgerecht voor 2 personen.

Wat hebben we nodig?
-  2 pladijsfiletjes
- 200 gr ongepelde garnalen
- 200 ml sojaroom
- 1 kleine courgette
- 1 rode paprika
- 1 bosje rucola
- 1 glas witte wijn
- 1 eetlepel maïzena
- peper en zout en 1 koffielepel curry
- 1/2 kruidenbouillonblokje

We gaan als volgt te werk.
Snij de courgette in plakjes en de rode paprika in stukjes.


Monteer in een ovenschotel een laag courgette onder de vis, de vis erop, een laag paprika erboven. Maak een mengeling van de room, de wijn en een 1/2 bouillonblokje. Giet de mengeling over de vis en groenten en steek 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C (onder alufolie of in een ovenschotel met deksel). Na de baktijd maken we de saus.
Giet het vocht in een pannetje, kruiden met peper, zout en curry en binden met maïzena. Terwijl het gerecht in de oven zit, heb je de tijd om de garnalen te pellen.
Doe de garnalen niet in de oven, veel te jammer want je verliest zoveel smaak. Zet je vis-groenten mengeling weer in de warme oven terwijl je de saus afwerkt, zo blijft je gerecht lekker warm. Zorg dat je altijd werkt met voorverwarmde borden.
Dresseer je bord als volgt: leg de vis met de groenten op een bord, lepel er een beetje saus over, leg er de garnalen over en versier met rucola.

Smakelijk eten.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten