genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 10 februari 2013

Aziatisch slaatje met kip en handgepelde garnalen

Een feestelijk gerechtje voor op zondag.
Maar toch eenvoudig en je kan het gerust op voorhand maken. Ideaal voor als je bezoek hebt of voor mee te nemen naar het werk.

We gebruiken
- mihoen (250 gr)
- 250 gr kippenfilet (in blokjes gesneden)
- 500 gr ongepelde garnalen
- geroosterde pinda's (gepeld een 2 handjes vol)
- limoensap van 1 limoen
- 2 tenen look (geperst)
- een handje vol munt
- een handje vol koriander
- 3 kleine pepertjes (in reepjes zonder de zaadjes)
- 1 eetlepel vissaus
- 3 cm gember (geraspt)

We gaan aan de slag. Laat de mihoen garen in kokend water en laat erna uitlekken.
Bak de kip aan in olijfolie, samen met de look, de gember. Goed afkruiden met peper en zout. Laat garen. Voeg het limoensap, de pepertjes, de vissaus, de pinda's en de gekookte mihoen toe. Goed mengen en laten afkoelen. Net voor het serveren de gepelde garnalen en de munt en koriander toevoegen en mengen.
Serveren als hoofdgerecht, voorgerecht of als hapje.
Succes verzekerd, zelfs in de winter dat kan dit Aziatisch brouwsel smaken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen