genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 27 februari 2013

Pastinaaksoep met kardemon, gember en look

De dagen zonder vlees verlopen prima, we zijn al twee weken ver en alles gaat goed. Veel groenten eten, peulvruchten en fruit, en af en toe een vleesvervanger.









Kilometers stappen op Batibouw, erna kan je alleen maar smachten naar een heerlijk soepje.

We denken niet aan pijnlijke voeten maar nemen de ingrediënten bij de hand en gaan aan de slag.
Een halve kilo pastinaak, 4 peulen kardemon, 2 cm gember en 2 teentjes knoflook, 2 wortels, een liter water, 2 kruidenbouillontabletjes en 1 klein pepertje.

Haal de inhoud uit de peulen en stoof dit aan in olijfolie, samen met de geperste look en de fijngesneden gember. Voeg de schoongemaakte pastinaak toe en twee wortels. Stoof vijf minuten aan en dan een liter water, kruidenbouillon en 1 klein pepertje aan toe voegen (doe best handschoenen aan, want de kracht van dit kruid kan zeer lang in je handen blijven hangen, en als je dan bv lenzen draagt, komt dit niet goed..).

Laten garen gedurende een 20tal minuten. Snij ondertussen van een pastinaak een aantal dunne flinters (plakken) en laat deze garen in een ruime hoeveelheid olijfolie (of in de friteuse), na een paar minuten eventjes draaien en dan laten uitlekken op keukenpapier.

Ondertussen kan je nog even je doorstapte voeten laten rusten...

Ziezo, je soepje is bijna klaar. Mix de pastinaaksoep zeer fijn en dien op met pastinaakchips.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen