genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 28 februari 2013

Vegetarische wok, gastkok Gennis op de blog

mijn basisrecept
Vandaag een speciale editie van proeven op zondag, speciaal voor Gennis.
Gennis is de dochter van een collega. Ze is vegetarisch en is graag bezig in de keuken. Ze vroeg een beetje inspiratie voor een zondag.
Een receptje dat ik dikwijls maak met kip of met quorn, gemaakt door een gastkok, amai dat is leuk. Wat een luxe!





 



Ik liet deze handleiding na voor de kok: in een ruime pan of in een wok, een ajuin aanbakken in olijfolie samen met een teentje geplette look. Van zodra beetje gekleurd, groentjes toevoegen (je mag kiezen welke, afhankelijk van de hardheid van de groenten het moment van toevoegen bepalen), laten aanstoven, goed kruiden met peper, zout en pili pili, na een aantal minuten een glas water en 200 ml room aan toevoegen en 200 gr wokmie erbij doen. Al roerend laten inkoken gedurende een paar minuutjes. Eventueel nog bijkruiden met verse kruiden en het is klaar (je kan ook de room weglaten, en meer water bijdoen en dan op het eind kruiden met sojasaus).
Bij dit gerecht werd nog een gekookt eitje toegevoegd en een mooie paprika-vlinder, speciaal voor Quinten.

En kijk wat een prachtig resultaat, dikke proficiat hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen