genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 15 februari 2013

Geroosterde pompoen, lekker 40 dagen zonder vlees

Een lekkere lichte lunch, past perfect in de 40 dagen zonder vlees. We doen ons best om 40 dagen lang geen vlees of vis te eten. Duimen dat ik slaag he?
Dit is mijn brouwsel op dag 2.
Mijn creatie van gisteren (dag 1) kan je vinden via deze link naar de vegetarische wok.
Zo lekker een echte aanrader. Een beetje inspiratie opgedaan bij Jaimie en eraan gesleuteld en dan krijgen we dit resultaat.
We gebruiken een kleine pompoen, sla (hier ijsbergsla), parmesaanse kaas,
korianderbolletjes, pili pili, peper en zout, balsamico, olijfolie,...


 Ja, dit zal het zo ongeveer zijn zeker, meer heb je niet nodig om dit op je bord te krijgen.
We snijden de pompoen in stukken en in een ovenschotel leggen.
Vijzel 2 koffielepels korianderbolletjes met een mespunt pili pili, voeg olijfolie toe en meng met de stukjes pompoen.
Zet in de oven op 170 graden voor 40 minuten.
Snij ondertussen de sla fijn en rasp de kaas grof tot je schilfers bekomt.
Leg de sla op een bord, leg de lekker warme pompoen erop, besprenkel met balsamico en met olijfolie, een draai van de pepermolen en afwerken met de kaasschilfers.
Laat jullie volledig gaan met deze eenvoudige bereiding. Is ook zeer lekker helemaal koud, om mee te nemen naar het werk als lunch.











Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen