genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 23 februari 2013

Voedselzandloperrecept, amandelgebakjes, moet je proberen!

We gaan nog eens iets bakken met amandelmeel in de plaats van met bloem.
De voedselzandloper raadt het gebruik van bloem af, amandelmeel wordt gemaakt van amandelnoten, dus top!
Ben al iets meer dan een jaar lang bezig met de voedselzandloper te volgen. Mijn BMI is veranderd van net geen 30 naar 22, ongezond zal het dus wel niet zijn zeker?
Probeer tegen iedereen uit te leggen hoe ik het resultaat heb bereikt, dus vandaar ook mijn blog. Iedereen mag mee genieten van het voedselzandlopersucces.


Amandelen gebruiken die niet gepeld zijn, zeste van appelsienen, appelsiensap, appelsienessence, stevia, bakpoeder, plantaardige olie, eitjes van de eigen kippetjes, we gaan aan de slag.

Mix 200 gr ongepelde amandelen zo fijn mogelijk.
Klop ondertussen de 5 eieren los met de 20 gr stevia.

Wou eigenlijk agave gebruiken, maar weet niet of het nu wel zo gezond is?

Voeg 120 gr koolzaadolie toe en goed mengen. De gemixte amandelen erbij doen, sap van 1 appelsien, zeste van 1 appelsien en een paar druppels appelsienessence.
Helemaal op het eind het zakje bakpoeder bij het mengsel doen (je mag ook bicarbonaat gebruiken)

In een grote bakvorm doen (of in een kleine vormpjes)
en laten garen in een oven van 175°C gedurende 50 minuten tot 1h. Voor de kleine vormpjes, bakken gedurende 25tot 30 minuten.

Smullen geblazen, drink er een tasje gemberinfusie bij en je kan er weer tegenaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen