genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 1 januari 2013

Nieuwjaarsgroeten met een recept van een voedselzandlopertaart erbij

Een goed proevend 2013 toegewenst.



Hierbij beginnen we direct met een dessert om het jaar te starten. Een lekker en volgens de principes van de voedselzandloper gemaakte chocoladetaart.

Wat hebben we nodig?
- 200 gr pure chocolade (minstens 70%)
- 125 ml maïsolie
- 200 gr amandelpoeder
- 4 eieren
- 125 gr rietsuiker




We splitsen de eieren en kloppen het eiwit stijf en zetten aan de kant.
We smelten de chocolade heel langzaam, voegen dan de suiker en het amandelpoeder toe en ook de olie, en erna de eierdooiers.
Helemaal op het eind meng je het eiwit erdoor, je bekomt een stevig deeg.
Doe dit mengsel in een ronde vorm van +/- 24 cm en bak de taart gedurende 20 minuten op 180°C.
Even laten afkoelen alvorens uit de vorm te halen.


Smakelijk en zelfs met dit gebak is alles ok voor de voedselzandloper! Zelfs de slagroom erop is gemaakt van sojaroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen