genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 1 maart 2013

Broodpudding met zwarte chocolade, vegan

Een dessertje vandaag, geen verspilling met dit recept. Maar ja inderdaad, dit is geen voedselzandloperrecept, we gebruiken brood. Ik woon natuurlijk in een gezin waar er wel af en toe brood wordt gegeten (zelfgebakken brood) en geen verspilling.
Restjes oud brood doen we natuurlijk niet weg, we maken er deze lekkere delicatesse van.
We gebruiken 1 liter sojamelk, 120 gr rietsuiker, 10 speculoosjes, 400 gr droog brood, 100 gr chocoladepuddingpoeder, 100 gr bakvaste chocoladedruppels (meer dan 70%)

Warm de sojamelk op in een grote kom. Voeg het brood in stukjes toe en laat weken, omroeren en nog laten weken tot een homogene massa. Als je fijne structuur wilt, kan je er altijd eens de mixer inzetten. Voeg de speculoosjes toe en ook het puddingpoeder en de suiker. Helemaal op het eind voeg je de chocolade toe, in bakvorm doen en gedurende 50 minuten bakken op 175°C.

Ziezo van een restje een heerlijk nagerecht, veganistisch!

Je kan het chocoladepuddingpoeder vervangen door vanillepuddingpoeder en dan appeltjes en rozijntjes toevoegen, eventueel ook een beetje rum, dus varieer naar hartelust.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen