genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 17 augustus 2013

3-bonen schotel, voedselzandlopergenot in een pot

Mag het eenvoudig zijn op zaterdag?  Ja hoor, we gaan voor een lekkere bonenschotel, maar genieten wordt het zeker.

We gebruiken voor deze creatie voor 4 personen
  • 200 gr erwtjes
  • 200 gr prinsesseboontjes
  • 200 gr flageolets
  • bonenkruid
  • peper en kruidenzout
  • sjalotje
Ik gebruikte gedroogde flageolets, de verse zijn moeilijk te krijgen. Je laat ze weken gedurende een ganse nacht in veel water. Kook ze erna gedurende 1h in water zonder zout. Voeg slechts op het einde een beetje zout toe. Giet af en laat staan.
Haal de erwtjes uit de peulen en was ze. Haal het steeltje van de prinsessenboontjes en laat ze 5 minuutjes koken.
Ziezo, het voorbereidend werk zit erop, we kunnen bijna genieten (als kokkerellen ook al niet genieten is hé ;-) ).
Laat het sjalotje stoven in olijfolie, voeg de verse erwtjes toe en laat stoven gedurende 5 minuutjes.Voeg de boontjes en de flageolets toe en laat meestoven gedurende nog eens 5 minuutjes, kruiden met peper en zout en voeg vers bonenkruid toe. Heb je geen vers? Gebruik er dan uit een potje, maar het verse is zovéél beter!
Smakelijk.
En kijk ook eens naar de andere receptjes met prinsessenboontjes, erwtjes of bruine bonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten