genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 30 augustus 2013

Pompoenburger, lekker vegetarisch, voedselzandloper en glutenvrij

De pompoenen zijn ondertussen al fameuze kanjers geworden en mogen dus worden aangesneden. De zon schijnt, het is vakantie en we willen gezond eten zonder pakjes, zonder zakjes...

Voor 8 burgers gebruikte ik
Onze pompoenen zijn reeds buiten geplant rond de maand juni en zijn zeer vlotjes grote exemplaren geworden.


Rasp de pompoen grof.
Mix de gekookte kikkererwten fijn en voeg de geraspte pompoen toe, de kruiden, de eitjes en het meel.
Kneden tot een homogene massa. Het is vrij vloeibaar maar dat is geen probleem. Schep het met twee lepels in je hete pan en bak gedurende 20 minuten, draaien na 10 minuten. Smullen dus!

En nu de andere pompoenen nog laten groeien tot deze grootte?
Tenzij Maarten ze natuurlijk op deze wijze verorbert?




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen