genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 11 augustus 2013

Potje met kip, gember, limoen en kokosmelk

Je weet niet wat te kiezen om te eten? Kies dan gewoon voor eenvoud en natuur.
Gebruik hetgeen je liggen hebt in de keuken, gember, kokosmelk, prei, rode pepertjes, kip en we vliegen er direct in.
Voor 4 personen gebruiken we
  • 250 gr kippenblokjes of filet die je zelf snijdt
  • 1 cm gember om te raspen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 stengel citroengras
  • peper en zout
  • groentjes, in dit geval groene paprika, prei en selder
  • 1 scheut witte wijn
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kurkuma
Stoof de ui, gember, look, citroengras en rood pepertje aan en voeg uiteindelijk de kip toe. Laat 5 minuutjes stoven, voeg kokosmelk toe (125 ml) en de wijn. Laat pruttelen onder deksel gedurende 5 minuten en voeg op het eind de kurkuma toe.
Op die tijd kan je geen kant en klaar gerechtje opwarmen dat zo lekker is, joepie, doen, eenvoud in een potje!
Weet je dat kurkuma super gezond is?
Nog excuses nodig om zelf te koken? Geniet van het kokkerellen en veel plezier.


2 opmerkingen:

  1. Op welk moment voeg je de groenten toe? Stoof je die mee, bak je ze in een andere pan of doe je ze rauw bij het gerecht? Ik ga het zo maken, maar twijfel een beetje wat ik moet doen :).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De groenten mogen toegevoegd worden de laatste 5 minuten. Succes!

      Verwijderen