genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 23 augustus 2013

Kaasje voor op de barbecue?

Straks nog een vuurtje maken en genieten van een lekkere gesmolten kaas? Kan perfect in de voedselzandloper hoor, zorg dat je veel groentereepjes hebt, en je kan eraan beginnen!
Een weekje vakantie voor de boeg, dus eventjes uitblazen bij een mooi weertje, dat doet deugd.

De magen beginnen te knorren, we maken snel een hapje klaar. Kies voor lekkere zelfgemaakte hapjes, veel groenten, beetje kaas, veel kruiden, smaak in overvloed.

Om 1 camenbert vuurklaar te maken gebruiken we
  • 3 teentjes knoflook in twee gesneden
  • 6 takjes rozemarijn
  • een goeie honing, paar eetlepels
  • draai van de molen
  • 1 velletje alu folie om onder het houten bakje te leggen als je een klassieke bbq gebruikt

Zoals je ziet, ga ik heel geconcentreerd te werk, maar blijf toch lachen...
Neem een camenbert in een houten doosje. Snij de bovenste korst zo dun mogelijk eraf en maak een 10tal sneetjes. Gebruik teentjes knoflook, rozemarijn, honing en steek dit in de gleufjes van de kaas. Zet 20 minuten op de barbecue onder gesloten deksel of steek het in de oven.

Snij brede repen paprika, gebruik witloofblaadjes of steeltjes van witte selder en je kan aanvallen.
Smakelijk.

1 opmerking: