genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 25 augustus 2013

Voedselzandlopertussendoortje, gebak met amandelen, appel en kaneel

Kreeg in een groep een hele tijd geleden deze reactie bij één van mijn voedselzandloper 'taart' receptjes: "de voedselzandloper is afvallen geblazen en het is niet de bedoeling dat er taart en gebak gebruikt wordt".
Hoe groot mijn ontgoocheling was? Zeer groot! Heb mij direct uitgeschreven. Mijn mening over de voedselzandloper is dat het een levenswijze is, en dat het elke dag genieten is. Dus het leven is feestjes meemaken en die doen we gezond.
Amai veel uitleg om te zeggen dat dit taartje eigenlijk de max is en géén suiker, géén vet en géén gluten bevat. Moest ik zoveel uitleg geven of zijn jullie het volmondig met mij eens dat het leven niet alleen draait op routine?
Vandaar: op deze site komen er gezonde tussendoortjes, variaties op het ontbijt, lekkere gezonde gerechtjes die je kan opsmikkelen zonder schuldgevoel... Hebben wekelijks bezoek of gaan op visite en mijn BMI blijft stabiel dus...
Nu echt genoeg gepraat, we vliegen erin. Het is receptje is super gemakkelijk om te maken en ook om te onthouden.
Voor een vorm van 24 cm
  • 5 appels
  • 4 eieren
  • 300 gr amandelmeel
  • 2 grote eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 0 suiker en vet
Zet je oven aan op 175°C, schil de appels en snij ze in stukjes.
Meng het amandelmeel met de eieren, voeg appels, rozijntjes en kaneel toe.

Stort deze mengeling in de taartvorm (spoel de vorm uit als het een siliconevorm is of vet in met olie) en bak gedurende 40 minuten. Laat de taart afkoelen in de vorm.

Smullen geblazen. Deze taart nodigt uit om te genieten van een lekkere traktatie of tussendoortje en eigenlijk zijn het vooral appels en noten, joepie,lekker en gezond! Een achtste van deze taart is zeker en vast een geslaagd voedselzandlopertussendoortje en als ontbijt eet je er gewoon nog een extra stuk fruit bij.

5 opmerkingen:

  1. Ach, weet je Carine...het leven moet leuk blijven en daar horen lekkere tussendoortjes gewoon bij. Dit is een zeer verantwoord gebakje, hoe leuk kan het zijn, dus ben het volkomen met je eens.

    Ik zie dat je dit keer geen stevia gebruikt, vind je dat lekker in een gebakje of niet?

    Voor mijn man heb ik stevia tabletjes gekocht, voor in de koffie, heb ze zelf ook geprobeerd maar we zijn er beiden niet weg van, het geeft een dorpachtige nasmaak.

    Dank weer voor het delen van dit fijne recept.

    Groetjes, Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. suuuuper lekker taartje !! heb het gisteren als tussendoortje gegeten en zelfs mijn man (die geen vzl volgt, en een echte snoeper is ) vond het heel erg lekker ...
    Deze morgen het laatste stukje als ontbijt gegeten met een lekker glas vers appelsiensap erbij ! Meer moet dat toch niet zijn ...

    bedankt voor al je lekkere receptjes op je blog !! heb er al heel veel met succes uitgeprobeerd ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik noemde het wat anders maar maakte het ongeveer hetzelfde...
    zal binnenkort weer eens maken! leuk!! en zeker ook heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed! En lijkt me zelfs prima kunnen als mensen ook nog zouden willen afvallen! (klinkt alsof deze mensen bang zijn dat als het lekker is of zoet smaakt het onmiddellijk calorie bommen zijn?)Toch prima producten? Ik ga het in ieder geval zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. inderdaad, ik deel je mening! Het is geen dieet het is een manier van eten/leven, en daar horen lekkere hapjes, taarten etc echt wel bij. Dus super blij met dit recept, ik ga het snel maken.

    BeantwoordenVerwijderen