genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 21 november 2012

Alternatieve pizza, pizza volgens de voedselzandloper

Alternatieve pizza, pizza volgens de voedselzandloper

lachen, ook al hebben de treinen vertraging...
De trein was vandaag een echt plezier, hadden allemaal vertraging, en dan denk je maar aan één ding, waarom nu? Ik wil zo snel mogelijk naar huis want mijn kookpotjes roepen mij, en mijn maag ook!
Na een dag werken verlang ik naar de rust van de keuken. Werken met lekkere verse ingrediënten en dan een gezond maaltje bereiden, wat wil je nog meer, want wat je zelf maakt, dat is gewoon beter!
Het eindresultaat, pizza met courgette, tomaat, chinese kool en parmezaanse kaas

Gebruik de seizoensgroenten, lekker kruiden en afwerken met geraspte parmezaanse kaas, maar geen deeg. Ah ja hé, in de voedselzandloper eten we enkel havermout.
Leg bakfolie op een bakplaat en zet de oven aan op 150 °C.
Snij een courgette in dunne plakken en leg op de bakplaat. Leg er sneetjes tomaat op en kruiden met basilicum en peper en zout, besprenkelen met olijfolie en een half uurtje laten garen. Snij chinese kool zeer fijn en doe ze op de 'pizza'. Besprenkel nog eens met olijfolie en beetje bijkruiden. Nog 5 min in de oven en doe er parmezaanse kaas op en even onder de grill, een echte delicatesse. Njammie.
Je kan voor de niet-voedselzandlopers gewoon hetzelfde doen maar met pizzadeeg.4 opmerkingen:

 1. Mag dat ook met belgische kool?
  Groet van Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. stel dat je wel een "deegbodem" wilt hoe zou je die maken van havermoutvlokken en/of amandelmeel?
  ik doe idd wel vaker met courgette maar die wordt toch een beetje zacht dan en een pizza is lekker als er een bodem onder zit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan inderdaad met havermout Aan de slag maar ook met -kikker-erwtenmeel bv. Ik heb het zelf met linzenmeel gedaan. Gewoon eve in de blender met die linzen..heerlijk..

  BeantwoordenVerwijderen