genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 15 november 2012

Kwartel met pompoen, noot, eens anders

Kwartels, eens anders

ziet er niet alleen lekker uit, is ook de max!
Eventjes gevogelte op het menu, op 2 manieren.
** Kwartel met noot, pompoen, dit is deel 1:

Ok, we gaan ervoor, eerst de voedselzandloper, dus met nootjes en zo.
nodig :
- kwartels
- walnoten
- pompoen
- ajuin
- olijfolie
- bieslook
- witte wijn
- fond
dit is al een begin..
- ijsbergsla

Rasp de pompoen. Laat de ajuin stoven in olijfolie en bak er de geraspte pompoen in, voeg de gebroken walnoten aan toe en laat aanbakken, werk af met peper en zout en de bieslook.




Vul de kwartel op. Leg in een recipiënt met de rest van de groenten-notenmengeling erbij. Voeg fond en witte wijn toe en laat een uurtje op een zacht vuurtje garen. Serveer in een blad sla, joepie de max!

**Alternatief is een beestje opgevuld met gehakt  is deel twee, voeg fond toe, witte wijn en mosterd en serveren met knolselderpuree, ook njammie :

2 opmerkingen: