genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 8 november 2012

Flantaart, een recept uit de oude doos

Flantaart, een recept uit de oude doos!

We hebben er niet veel voor nodig :
- 3 eieren
- een halve liter melk
- 1 tas rietsuiker
- 1 tas zelfrijzende bloem
- 2 soeplepels vanillepuddingpoeder

Je klopt het eiwit afzonderlijk stijf. De eierdooiers mengen met de suiker en luchtig kloppen, voeg de rest van de ingrediënten bij en dan langzaam het stijfgeklopt eiwit.

ps: ik deed het per vergissing eens allemaal van direct bij elkaar en eigenlijk was het ook gelukt, joepie!

Bakken op 175°C voor 50 minuten ongeveer, afdekken met een bakpapier na een kwartiertje.

Smakelijk en na een paar minuten uit de oven ziet de volledige taart er meestal nog zo uit :



11 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. raar, misschien was je vorm veel groter dan de mijne? 24 à 26 cm?

      Verwijderen
  2. Dag Carine,
    Heb je dan geen bodem gebruikt (zoals bladerdeeg of kruimeldeeg) ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vroeg ik me ook af.

      Verwijderen
    2. Neen hoor, géén bodem, gewoon alles bij elkaar doen en er vormt zich al bakkend een soort bodem of korst. Succes!

      Verwijderen
    3. Ja da ziet er hier lekkkkr uit

      Verwijderen
  3. Hoe groot moet de tas zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een tas = een cup?

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. ja inderdaad, als je maar gelijke neemt vooral!

      Verwijderen
  4. Gisteren de flantaart gebakken - een makkie - en deze middag geserveerd. Wel heb ik de aangegeven hoeveelheid suiker met 1/4 verminderd. Dit doe ik trouwens met alle recepten. Ik vond de flantaart nog zoet genoeg en geen enkele gast heeft er iets van gezegd.
    Het is in ieder geval voor herhaling vatbaar!

    BeantwoordenVerwijderen