genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 22 november 2012

Frietjes!

Knolselderfrietjes met sesamzaadjes :

Frietjes eten zonder schuldgevoel, ja hoor, het kan. Zelfs de jeugd vond ze 'echt' te doen, dus maken die handel.
Nodig :
- knolselder
- frietmachine of handige vingers
- olijfolie in een pan of in een friteuse
- pijnboompitjes
- tuinkers
- sesamzaadjes

Hier gaan we...je komt thuis op een middag en je denkt, njammie frieten, dit zou de max zijn, maar eigenlijk mag het niet.
Geen probleem, we kiezen voor een gedurfde versie, lekker lichte versie.
Neem een knolselder en schil. Snij er frieten van of steek de selder in de frietmachine. Verwarm de olie in de pan. Bak de 'frietjes' gedurende een paar minuten tot ze een kleurtje krijgen, ééns draaien en klaar zijn we. Op het eind bestrooien met sesamzaadjes en eventjes meebakken. Tijdens het bakmoment maak je de pesto. Mix gewassen tuinkers samen met pijnboompitjes en voeg olijfolie toe tot je een mooi geheel krijgt.
Ziezo, we zijn klaar.
Serveren als hapje, als voorgerecht of als bijgerecht. Geen excuses meer dus om het niet te doen.
Smakelijk eten!
En een dikke merci aan al de mensen die de weg vinden naar mijn blog, ben zo blij met de kijkcijfers, super hoor! Ik doe voort en hopelijk kan ik jullie, die zo talrijk elke dag kijken, blijven boeien!

5 opmerkingen:

 1. Joepie, ik kan eindelijk reageren! Leuk idee, die frietjes, maar euhm ... ik denk dat je een verkeerd duo bordje-kopje hebt samengesteld ;) Isa zal je opnieuw op de vingers moeten tikken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, bordje past niet bij kopje... Ik keek alleen maar naar de kleurtjes van de tekening, misschien te moeilijke bordjes voor mij, hihi.
  Merci voor ju leuke reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de overschot van de knolselder voor je groentenlasagne, hebben we gisteren de "frietjes" gemaakt. En wat kan er nu een betere bevestiging zijn dan dat de kindjes alle "frietjes" met wat ketchup naar binnen speelden? Een geslaagd en gezond alternatief dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had nog een beetje knolselder over (had er toch een 15-tal frietjes van) en het viel best mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze knolselderfrietjes vanavond klaargemaakt. Echt een goed en lekker alternatief! Heb er een tapenade van rode biet met kikkererwten, look en geitenkaas bij gegeten! Echt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen