genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 17 november 2012

Winters slaatje met olijvencrème

Winters slaatje met olijvencrème

Slaatje met geitenkaas, lekker licht!

 

Mist en miezerige regen, ja, kunnen we dan sla eten? Ik vind van wel.

Vandaag gaan we voor een eenvoudig slaatje met warme geitenkaas. Deze avond mogen we de voetjes onder de tafel steken bij vrienden, dus een lichte lunch is uitstekend.

Nodig :
- sla
- boontjes, let wel dat ze niet van Kenia komen, anders laat je ze maar gerust achterwege
- rode paprika
- witte kool
- radijsjes
- tomaat
- geitenkaas
- olijvencrème
- basilicum
- honing

Heel simpel, begin met een tomaat in plakjes te snijden en leg er een sneetje geitenkaas op en versier met basilicum., mag gedroogde zijn, en druppeltje honing.
Steek voor een kwartiertje in de oven op 200 °C en 1 min onder de grill op het eind.
Maak ondertussen het slaatje :
Leg sla in een bord, snij fijne reepjes van een rode paprika, snij fijne sliertjes van witte kool, plakjes radijs, boontjes,... 
of laat je fantasie de vrije loop :





Leg er de gegratineerde geitenkaas op en versier met olijvencrème van zwarte olijven.
Smakelijk!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen