genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 30 november 2012

Peertje, dessert voor de feestdagen?

Peertje, dessert voor de feestdagen?

Al menig keer uitgeprobeerd en lekker bevonden, dus we gaan voor lekkere eenvoud, een dessertje voor de komende feestdagen :
Met dank aan alle voorproevers!


 -          Peertjes met vijgenpuree

** Ingrediënten
-          4 doyenné-peren (middelgrote)
-          4 verse vijgen
-          Sap van 1 limoen
-          2 eierdooiers
-          1l dessertwijn (vb: sauterness)
-          5 el fijne suiker, neem gerust rietsuiker
-          1 bolletje gekonfijte gember (in plakjes)
-          1 cm gemberwortel (vers en geschild)
-          1 takje verse munt

** Bereidingswijze :
Voorbereiding: Schil de peren en de gemberwortel. Snij de gekonfijte gember in plakjes. Pers de limoen. Breng de wijn aan de kook met de gemberwortel en het limoensap. Pocheer de peren 20 minuten in de wijn, tegen de kook aan. Laat afkoelen in de pan en daarna goed uitlekken.
Halveer de vijgen. Lepel er het vruchtvlees uit. Doe het met 4 el fijne suiker in een pannetje. Laat, al roerend, 1 minuut koken. Laat afkoelen.
Snij een kapje van de peren. Lepel er het klokhuis uit. Vul ze met de vijgenpuree. Zet het kapje er weer op.
Klop de eierdooiers los met de rest van de suiker en 4 el pocheervocht van de peren. Zet in een warmwaterbad en klop weer tot de saus indikt.
Schik de peren op bordjes en lepel er de warme saus bij. Werk af met plakjes gekonfijte gember en een plukje verse munt. Serveer meteen.



als je kiest voor een dessert met een halve peer!
Zoals je ziet, dit receptje is al verschillende keren uitgeprobeerd en heel eenvoudig. Je kan veel op voorhand doen, alleen de sabayon maak je op het eind, succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen