genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 16 november 2012

Courgette met sesam, voedselzandloper !

Courgette met sesam, voedselzandloper !

Af en toe komt het woord voedselzandloper wel eventjes ter sprake op deze blog.
Gezonde voeding met de juiste producten:veel groenten en fruit, weinig vlees, geen melk, geen brood, deegwaren of aardappels en vooral veel vezels, groene thee, gedroogde vruchten en noten.

Klinkt misschien moeilijk, beetje apart, maar na een tijdje oefenen zijn er oneindig veel combinaties te maken, en wat vooral telt, lekkere combinaties.


Vandaag gaan we voor opgevulde courgettes met witte kool, rauwe courgettesnippers, geroosterde sesamzaadjes en parmezaan.
Klaar? We vliegen erin met de volgende ingrediënten.
- 1 courgette
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- peper en zout
- stukje witte kool

We snijden de courgette door, overlangs en hollen ze uit. Eventjes blancheren gedurende een minuutje. Laten uitlekken. Beetje olijfolie in de pan en de fijngesneden witte kool laten aanstoven en kruiden met peper en zout en eventjes onder deksel laten garen voor 5 minuten. Leg de courgette in ovenschotel, schep de witte kool erop, leg de julienne van courgette erop , zie foto hieronder

 en eindig met sesamzaadjes en geraspte parmezaanse kaas.
Nu nog 10 minuutjes in een warme oven en heel even onder de grill.
Een overheerlijke ovenschotel, snel klaar, superlekker en gezond.
Je kan dit ook maken met restjes van koolrabi, tomaat, wortel,...

Tip:lees ook eens : goed eten van Dorien Knockaert, een echte aanrader:
jongesla.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen