genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 31 juli 2013

Kalkoen met cashewnoten en citroen, vandaag moet je dit nog doen!


De post van mossels viel gisteren blijkbaar in de smaak, heb ze dan maar nog eens op die manier gegeten! Maar vandaag gaan we een kalkoenlapje te lijf met citroen, honing, veel kruiden en een nootje. Werken in het verlof heeft voordelen, op de trein kan je soms een ganse coupé inpalmen zonder dat je iemand stoort, de max. Maar er moet ook geschreven worden aan de blog, dus we vliegen er direct in.
Voor 4 personen gebruiken we
  • 400 gr kalkoenfilet (of liever kip?)
  • sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels honing
  • een goeie geut olijfolie
  • veel verse kruiden (werp een blik op je voorraad en sla toe)
  • een handvol cashewnoten
  • sojascheuten, wortels, prei, kortom een groentenmengeling volgens het aanbod van de dag
  • peper en kruidenzout
  • verse sla
Snij de kalkoen in kleine blokjes (koop geen voorgesneden blokjes maar snij het zelf en zorg dat de kalkoen mooi gekuist is) en laat marineren in de honing, citroensap en olijfolie en veel verse kruiden. Zet weg in de frigo. Je kan dit ook gerust al in de vroegte doen om dan 's avonds dit gerecht af te werken.
Het moment van de waarheid is aangebroken: Je wilt gaan eten. Je kan er dan direct aan beginnen. Laat in een pan een soeplepel olijfolie warm worden, leg er de gemarineerde kip bij en laat kleuren gedurende een paar minuten. Voeg veel verse groenten toe, kruiden met peper en zout en erna ook de noten erbij.

Op 10 minuten is deze heerlijkheid klaar om verorberd te worden. Laat de lekkere geuren in huis komen en voel je in vakantie (of je bent misschien in vakantie?!). Serveren met een slaatje uit de tuin. Of serveer er een ander bijgerecht bij.
Smakelijk eten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen