genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 3 juli 2013

Slaatje met haloumi, granaatappelpitten en gedroogde ham

Ja, de zon is nu echt wel van de partij...
Hopelijk ook als jullie deze post lezen? We vliegen in de slaatjes alleszins.
Voor 4 personen gebruik je
  • handjevol rucola
  • jonge slablaadjes
  • 1/2 kg aardbeien
  • 2 eetlepels balscamico
  • 300 gr haloumi
  • pitten van 2 granaatappels
  • 8 sneetjes rauwe ham
  • en voor de liefhebbers nog een halve avocado, als je er ééntje bij de hand hebt of nog een restje van een vorige creatie misschien?












Droog de ham gedurende een uurtje in een oven op 100°C (op bakpapier) en ondertussen snij de aardbeien en laat ze marineren in de balsamico. Was de sla, haal de pitjes uit de granaatappels, en zet alles weg. Vlak voor het opdienen bak je de haloumi in de pan aan tot er een mooi kleurtje verschijnt.

Leg in een bord de sla, de aardbeien, de pitten, de verkruimelde ham en de haloumi.
Serveren met een voedselzandlopermayonaise misschien?
Smakelijk eten en kijk ook eens naar de andere slaatjes op de blog voor meer suggesties?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen