Maar nu een gerechtje met kip, die we laten garen in de oven, verpakt in deeg. Met dank aan Jaimie om zijn receptje te mogen gebruiken.
We gebruiken bloem voor het deeg, maar toch is het een voedselzandloperreceptje, want het deeg is louter om te bereiden en niet om op te eten, dus vlieg erin.
Het is zo gemakkelijk dat je dit helemaal op voorhand kan klaarmaken, en het moment van de maaltijd valt het kippetje zo uit het deeg op je bord.
We maken een deeg van 900 gr bloem en 500 ml water en laten rusten.
Ondertussen maken we de mengeling klaar van
Smeer de kip in met de mengeling en steek de rest in de kip.
Rol je deeg uit tot een grote lap en verpak de twee kippen erin.
En 2 uur in de oven op 200°C. Als je kleine kippetjes gebruikt, doe het dan de helft van de tijd.
En kijk de kip is klaar om opgesmikkeld te worden.
Smakelijk en geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten