genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 5 juli 2013

Kip in korst, originele bereidingswijze

De vis en de kip in zoutkorst hebben we al meermaals gemaakt, maar blijkt nog niet op de blog te staan, foei foei, zal ik zo vlug mogelijk in orde maken.
Maar nu een gerechtje met kip, die we laten garen in de oven, verpakt in deeg. Met dank aan Jaimie om zijn receptje te mogen gebruiken.
We gebruiken bloem voor het deeg, maar toch is het een voedselzandloperreceptje, want het deeg is louter om te bereiden en niet om op te eten, dus vlieg erin.

Het is zo gemakkelijk dat je dit helemaal op voorhand kan klaarmaken, en het moment van de maaltijd valt het kippetje zo uit het deeg op je bord.
We maken een deeg van 900 gr bloem en 500 ml water en laten rusten.
Ondertussen maken we de mengeling klaar van
  • rasp van 2 citroenen
  • olijfolie
  • 2 handjesvol salie
  • 8 teentjes look
Smeer de kip in met de mengeling en steek de rest in de kip.
Rol je deeg uit tot een grote lap en verpak de twee kippen erin.
Insmeren met een losgeklopt eigeel om het deeg een mooi kleurtje te geven.

En 2 uur in de oven op 200°C. Als je kleine kippetjes gebruikt, doe het dan de helft van de tijd.
En kijk de kip is klaar om opgesmikkeld te worden.

Smakelijk en geniet ervan!







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen