genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 30 juli 2013

Mosseltjes met een ander drankje?

De eerste mosselen zijn gearriveerd en ja, we konden het niet laten...
Ze zijn klaargemaakt en verorberd. En we gebruikten eens een biertje om ze in te garen.


Voor 2 personen:
  • 3 kilo mossels
  • 1 bundel peterselie
  • 1/2 selder
  • 2 ajuinen
  • peperbollen
  • 1 rode peper
  • 1 biertje (ik gebruikte Omer van Bockor)
Als je kookt met alcohol, is alle alcohol zelf verdampt door het verhitten. Het geeft wel een ander smaakje aan je gerecht, is eens wat anders dan met witte wijn, of met ricard en kokosmelk, doen zou ik zeggen!
Was de mosselen zeer grondig een viertal keer. Doe in een ruime pot alle groenten  grof gesneden en de peperbollen. De groenten hoef je niet op voorhand te laten stoven, je verliest teveel smaak en vitamientjes. Doe de mosselen erop en het flesje bier.
Laat opkoken, opschudden en dit drie maal. Erna zullen alle schelpen normaal gezien open zijn. Joepie, eet ze met veel smaak op met een slaatje en laat natuurlijk de frieten achterwege :-)
Wil je liever andere gerechtjes met mossels?


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen