genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 12 juli 2013

Lamskroontje met een nieuw pompoentje?

Is het je al gelukt om een eerste pompoentje tot een vruchtje te laten ontpoppen?
Awel, op een zomerse avond, waar de barbecue zou moeten aanstaan, gaan we een stoofpotje maken... (en dit komt door het weer hé). Een goeie vriend, Jaimie knipoog, had nog een aanrader voor mij, voor de voedselzandloper, dus, we vliegen erin!

Voor 4 goeie eters
  • 500 gr lamsvlees met been (versneden tot porties)
  • 12 tomaten
  • een eerste klein pompoentje (of een zoete aardappel als er nog geen is?)
  • kaneelstok of 2
  • 4 gedroogde abrikozen (in stukjes gesneden)
  • 4 uien
  • en een mengeling maken van korianderbolletjes, venkelzaad, verse gember en verse knoflook ongeveer een goeie soeplepel alles samen (vijzelen tot een papje)
  • peper en zout
  • basilicum om te garneren (of iets anders)
  • een goeie scheut olijfolie
  • een goeie scheut witte wijn
  • 2 rode pepertjes

En aan de slag nu  en vooral al denken aan genieten:
Laat de ajuin stoven en voeg het kruidenmengsel toe, leg het vlees erbij, de fijngesneden groenten en de wijn, eventueel nog een scheutje water. Op een lage temperatuur laten garen gedurende een uurtje en erna kan je smullen. Doen, njammie!!





Wil je er graag couscous of rijst bij, het zit in het potje, dus vrij te nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen