genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 27 juli 2013

Voedselzandloperontbijtsuggestie, een zomers gevoel

Mijn allereerste post op de blog, ja inderdaad, ging over het ontbijt. De blog stond toen echt nog in de kinderschoenen, het was allemaal nieuw en moest nog mijn weg zoeken.
Vandaag heb ik al 277 posts, erop gezet in de loop van de voorbije negen maanden. Ik krijg heel veel positieve reacties, en zoveel enthousiasme doet me stralen! We wijken af, terug naar het ontbijt.
Vroeger was er een uitspraak als: ontbijten als een koning en avondeten als een zwerver (ja er zat nog iets tussen ivm de middag, ben dit vergeten), en dit is inderdaad wat we op Proeven op Zondag doen.
Dat het ontbijt van cruciaal belang is, weten we ondertussen al allemaal. Het helpt ons om fit te zijn, om slank te zijn, je hebt een voldaan gevoel tot de middag en toch hebben we er soms te weinig tijd voor.
Past de voedselzandloper al in jouw leven?
Deze post om nog eens te benadrukken dat je vooral voorbereid moet zijn, geen enkel excuus om het niet te doen. Ontbijt geeft je de boost van de dag, doen dus!

Enkele tips? Veel in huis hebben, producten die een ganse tijd bewaren,  zodat je mogelijkheden hebt om aan de slag te gaan op gelijk welk moment

  • Fruit (eventueel diepvriesfruit als er geen vers voorhanden is)
  • sojayoghurt
  • gedroogd fruit
  • pompoenpitten, zonnebloempitten, kokosrasp, chiazaadjes, gojibessen, havermout, haverzemelen, lijnzaad
En vroeg op de dag kan je er direct invliegen.
Leg het fruit in een bord, doe er 2 eetlepels pitten op, een koffielepel bessen of chiazaadjes, 2 eetlepels havermout of haverzemelen en 2 eetlepels kokosrasp (bevat zeer veel vezels).Pers 2 sinaasappels uit. Doe de pulp en het sap bij je mengsel, goed omroeren en klaar is kees.
Geen tijd om onmiddellijk te ontbijten? Doe alles in een doosjes, je kan deze delicatesse verorberen op de trein, in je pauze...genieten dus! Neem nog een paar gedroogde vruchten mee en je dag kan niet meer stuk.
Je ontbijtdoosje doe je open als het jou past, maar je bent voorbereid!

Of zit je liever zo op de trein?
 

Zin in andere ontbijtsuggesties?

receptje
http://3.bp.blogspot.com/-1jHwF431xDA/UPpFJhpiTLI/AAAAAAAACPg/Tgnj0Gifrzw/s320/IMG_6358.JPG
receptje
receptje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten